Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós, vaníliakrémes süti recept

Túrós, vaníliakrémes süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortafomához:
    Alap:

    • 30 dkg háztartási keksz (nem darált)
    • 2 ek kakaópor
    • 50 g vaj
    • 1 ek porcukor
    • 1,5-2 dl tej

    Túrós töltelék:

    • 250 g lágy túró
    • 250 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 2 citrom héja és a leve
    • 1 ek porcukor
    • 1 csomag zselatinfix

    Vaníliás réteg:

    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 200 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 600 ml tej
    • 3 ek porcukor

    Tetjére:

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a vaníliás krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle, amit kihűtünk.

    Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz és óvatosan eldolgozzuk.

    Elkészítjük a kekszes alapot. Ehhez a háztartási kekszet apróra összetörjük, hozzákeverjük a kakaót és a felolvasztott vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet (annyit, hogy a massza ne legyen ragadós, de még könnyen lehessen vele dolgozi) és addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók egységes masszává össze nem állnak.

    A kekszes masszát a tortaforma aljába egyengetjük.

    Erre kerül a túrós töltelék. Ehhez a túrót összekeverjük a reszelt citromhéjjal és kifacsart citromlével, valamint a cukorral és a zselatinfixel. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a túrós masszába.

    Erre kerül a vaníliás réteg.

    Az utolsó réteg a kemény habbá vert tejszínhab, amit a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítünk.

    A kész süteményt kakaóporral vagy reszelt csokoládéval meghintjük, majd legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár egy éjszaka sem árt neki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek