Túrós, vaníliakrémes süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrós, vaníliakrémes süti

Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortafomához:
Alap:

  • 30 dkg háztartási keksz (nem darált)
  • 2 ek kakaópor
  • 50 g vaj
  • 1 ek porcukor
  • 1,5-2 dl tej

Túrós töltelék:

  • 250 g lágy túró
  • 250 ml habtejszín
  • 2 citrom héja és a leve
  • 1 ek porcukor
  • 1 csomag zselatinfix

Vaníliás réteg:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 200 ml habtejszín
  • 600 ml tej
  • 3 ek porcukor

Tetjére:

  • 200 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor

Elkészítése:

Először elkészítjük a vaníliás krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle, amit kihűtünk.

Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz és óvatosan eldolgozzuk.

Elkészítjük a kekszes alapot. Ehhez a háztartási kekszet apróra összetörjük, hozzákeverjük a kakaót és a felolvasztott vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet (annyit, hogy a massza ne legyen ragadós, de még könnyen lehessen vele dolgozi) és addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók egységes masszává össze nem állnak.

A kekszes masszát a tortaforma aljába egyengetjük.

Erre kerül a túrós töltelék. Ehhez a túrót összekeverjük a reszelt citromhéjjal és kifacsart citromlével, valamint a cukorral és a zselatinfixel. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a túrós masszába.

Erre kerül a vaníliás réteg.

Az utolsó réteg a kemény habbá vert tejszínhab, amit a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítünk.

A kész süteményt kakaóporral vagy reszelt csokoládéval meghintjük, majd legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár egy éjszaka sem árt neki.