Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortafomához:
Alap:
Túrós töltelék:
Vaníliás réteg:
Tetjére:
Elkészítése:
Először elkészítjük a vaníliás krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle, amit kihűtünk.
Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz és óvatosan eldolgozzuk.
Elkészítjük a kekszes alapot. Ehhez a háztartási kekszet apróra összetörjük, hozzákeverjük a kakaót és a felolvasztott vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet (annyit, hogy a massza ne legyen ragadós, de még könnyen lehessen vele dolgozi) és addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók egységes masszává össze nem állnak.
A kekszes masszát a tortaforma aljába egyengetjük.
Erre kerül a túrós töltelék. Ehhez a túrót összekeverjük a reszelt citromhéjjal és kifacsart citromlével, valamint a cukorral és a zselatinfixel. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a túrós masszába.
Erre kerül a vaníliás réteg.
Az utolsó réteg a kemény habbá vert tejszínhab, amit a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítünk.
A kész süteményt kakaóporral vagy reszelt csokoládéval meghintjük, majd legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár egy éjszaka sem árt neki.