Túrós-barackos sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg oreo keksz
- 10 dkg puha vaj
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg mascarpone
- 6 darab nektarin vagy őszibarack
- 2 tasak zselatin
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál cukor
Elkészítése:
A kekszet morzsásra törjük vagy ledaráljuk, majd a vajjal összedolgozzuk.
A masszát egy 15*15 cm-es, kisebb tepsibe nyomkodjuk és hűtőbe rakjuk.
A barackot megmossuk és kimagozzuk, majd pürésítjük.
A túrót a mascarponével, egy tasak vaníliás cukorral és a kristálycukorral összekavarjuk, majd hozzákavarjuk a barackpép felét. Másfél tasak zselatint vízbe áztatunk és felmelegítjük, annyira, hogy a szemcsék elolvadjanak benne, majd a túrós keverékhez dolgozzuk.
Rákenjük a masszát a kekszes rétegre és hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.
Amikor megdermedt, a fél tasak zselatint szintén vízbe áztatjuk, felolvasztjuk, majd a maradék barackpéphez kavarjuk a másik tasak vaníliás cukorral. A sütemény tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe dermedni.