Túrós-barackos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg oreo keksz
  • 10 dkg puha vaj
  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 6 darab nektarin vagy őszibarack
  • 2 tasak zselatin
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál cukor

Elkészítése:

A kekszet morzsásra törjük vagy ledaráljuk, majd a vajjal összedolgozzuk.

A masszát egy 15*15 cm-es, kisebb tepsibe nyomkodjuk és hűtőbe rakjuk.

A barackot megmossuk és kimagozzuk, majd pürésítjük.

A túrót a mascarponével, egy tasak vaníliás cukorral és a kristálycukorral összekavarjuk, majd hozzákavarjuk a barackpép felét. Másfél tasak zselatint vízbe áztatunk és felmelegítjük, annyira, hogy a szemcsék elolvadjanak benne, majd a túrós keverékhez dolgozzuk.

Rákenjük a masszát a kekszes rétegre és hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.

Amikor megdermedt, a fél tasak zselatint szintén vízbe áztatjuk, felolvasztjuk, majd a maradék barackpéphez kavarjuk a másik tasak vaníliás cukorral. A sütemény tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe dermedni.