Töltött kekszgolyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 10 darabhoz:
- 160 g (spekulatius) keksz
- 200 ml habtejszín
- 20 g vaj
- 2 evőkanál búza finomliszt
Bevonathoz:
- 120 g tejcsokoládé
- kekszmorzsa
Elkészítése:
A kekszet összetörjük, ledaráljuk és egy keverőtálba öntjük.
Mefőzzük a krémet. A vajat egy lábasban megolvaszjtuk, ráteszünk 1 evőkanálnyi lisztet, felöntjük kevés tejszínnel és simára keverjük, majd jöhet a másik evőkanálnyi liszt, még egy kicsi tejszín. Végül az összes tejszínt hozzáöntjük és simára keverjük.
Langyosan 2 púpozott evőkanálnyit hozzákeverünk a kekszhez és az egészet jól összegyúrjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
A tésztából golyókat formázunk. Kettévágjuk és 1-1 teáskanálnyi krémmel megtöltjük.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és megmártjuk benne a sütiket, majd kekszmorzsával megszórjuk
Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki megdermed.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »