Sütés nélküli puncskocka recept

Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 30 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
- 1 cs puncsmáz kb 20 ml vízzel elkeverve
Továbbá:
- 15*25 cm -es forma folpackal bélelve
Elkészítése:
A cukrot, lekvárt, rumos vizet és a mazsolát feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, valamint a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kakaóport és a citromhéjat.
A babapiskótát összetörjük, és 3-4 darabot vékony csíkokra vágunk.
A babapiskótát leöntjük a forró, felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük, és folpackkal bélelt formába simítjuk. Amikor kihűlt, mázzal bevonjuk. A máz elkészítésének utasítását a zacskón találjuk meg.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.
A sütés nélküli puncskocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 68 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »