Sütés nélküli puncskocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sütés nélküli puncskocka

Hozzávalók:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 30 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál kakaópor

A mázhoz:

  • 1 cs puncsmáz kb 20 ml vízzel elkeverve

Továbbá:

  • 15*25 cm -es forma folpackal bélelve

Elkészítése:

A cukrot, lekvárt, rumos vizet és a mazsolát feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, valamint a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kakaóport és a citromhéjat.

A babapiskótát összetörjük, és 3-4 darabot vékony csíkokra vágunk.

A babapiskótát leöntjük a forró, felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük, és folpackkal bélelt formába simítjuk. Amikor kihűlt, mázzal bevonjuk. A máz elkészítésének utasítását a zacskón találjuk meg.

1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.