Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói egyszerűen recept

Somlói egyszerűen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • babapiskóta
    • 1 liter tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek kakaópor
    • 10 dkg dió
    • 1 tk vanília kivonat
    • kevés rum
    • 1 marék mazsola

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • kb 1 dl tej
    • 2 dl habtejszín + 2 ek porcukor habbá verve

    Elkészítése:

    A tejből 1 dl-t félreteszünk, a többit elkezdjük forralni. Közben a 4 tojás sárgáját a cukorral elkeverjük.

    Hozzáadjuk a pudingport és apránként az 1 dl tejet és az egészet csomómentesre keverjük. Amikor már forró a tej, a tojásos krémet hozzáöntjük és folytonos kevergetés mellett besűrítjük.

    A krémet 2 részre szedjük, az egyikbe beleszórjuk a darált diót és a mazsolát, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, a másikba a kakaóport keverjük (és löttyinthetünk bele egy kevés rumot).

    A babapiskótákat egy hőálló tál aljába tördeljük, picit meglocsoljuk rummal (gyerekek esetében elhagyható) mehet rá a kakaós krém (még forrón), újra piskóta, rumlocsolás, diós krém. És ez újra.

    A tetejét megszórjuk darált dióval és hagyjuk lehűlni, majd hűtőbe tesszük. (Piskótából annyit teszünk amennyit gondolunk, ha jobban szeretjük krémesen, nyilván kevesebb is megteszi, bízza mindenki magára a döntést.)

    A csokit és a tejet egy tűzálló tálba tesszük együtt és vízgőz felett (tűzhelyen lábos, pici vízzel, arra rá a tűzálló tál) megolvasztjuk.

    Ha kellően lehűlt a desszertünk, a csokival megcsurgatjuk, a habtejszínt kevés porcukorral felverjük és jól megpakoljuk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá