Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós sütés nélkül recept

Rákóczi túrós sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • vajas keksz (kb 20-25 dkg)
    • 500 g túró (krémes)
    • 250 g mascarpone
    • 3 ek porcukor (ízlés szerint lehet több is, kóstoljuk meg a krémet!)
    • 1 citrom héja
    • 1 evőkanál citromlé
    • sárgabaracklekvár (kb 30-35 dkg)

    Elkészítése:

    A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. Ezután hozzáreszeljük a citrom héját, majd a citromot elvágva hozzáadjuk a levét is. Robotgéppel alaposan összekeverjük a túrókrémet.

    Egy 20*20 cm-es forma vagy tál aljára leteszünk egy sor kekszet, majd rásimítjuk a túrókrém felét és megkenjük lekvárral. A lekvárra újabb réteg keksz kerül, majd a maradék krém alaposan elsimítva és végül a tetejét alaposan megkenjük lekvárral.

    Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd miután jól átpuhult szeleteljük és tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek