Rákóczi túrós sütés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- vajas keksz (kb 20-25 dkg)
- 500 g túró (krémes)
- 250 g mascarpone
- 3 ek porcukor (ízlés szerint lehet több is, kóstoljuk meg a krémet!)
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál citromlé
- sárgabaracklekvár (kb 30-35 dkg)
Elkészítése:
A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. Ezután hozzáreszeljük a citrom héját, majd a citromot elvágva hozzáadjuk a levét is. Robotgéppel alaposan összekeverjük a túrókrémet.
Egy 20*20 cm-es forma vagy tál aljára leteszünk egy sor kekszet, majd rásimítjuk a túrókrém felét és megkenjük lekvárral. A lekvárra újabb réteg keksz kerül, majd a maradék krém alaposan elsimítva és végül a tetejét alaposan megkenjük lekvárral.
Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd miután jól átpuhult szeleteljük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









