Rákóczi túrós sütés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- vajas keksz (kb 20-25 dkg)
- 500 g túró (krémes)
- 250 g mascarpone
- 3 ek porcukor (ízlés szerint lehet több is, kóstoljuk meg a krémet!)
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál citromlé
- sárgabaracklekvár (kb 30-35 dkg)
Elkészítése:
A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. Ezután hozzáreszeljük a citrom héját, majd a citromot elvágva hozzáadjuk a levét is. Robotgéppel alaposan összekeverjük a túrókrémet.
Egy 20*20 cm-es forma vagy tál aljára leteszünk egy sor kekszet, majd rásimítjuk a túrókrém felét és megkenjük lekvárral. A lekvárra újabb réteg keksz kerül, majd a maradék krém alaposan elsimítva és végül a tetejét alaposan megkenjük lekvárral.
Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd miután jól átpuhult szeleteljük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »