Rákóczi túrós sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • vajas keksz (kb 20-25 dkg)
  • 500 g túró (krémes)
  • 250 g mascarpone
  • 3 ek porcukor (ízlés szerint lehet több is, kóstoljuk meg a krémet!)
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • sárgabaracklekvár (kb 30-35 dkg)

Elkészítése:

A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. Ezután hozzáreszeljük a citrom héját, majd a citromot elvágva hozzáadjuk a levét is. Robotgéppel alaposan összekeverjük a túrókrémet.

Egy 20*20 cm-es forma vagy tál aljára leteszünk egy sor kekszet, majd rásimítjuk a túrókrém felét és megkenjük lekvárral. A lekvárra újabb réteg keksz kerül, majd a maradék krém alaposan elsimítva és végül a tetejét alaposan megkenjük lekvárral.

Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd miután jól átpuhult szeleteljük és tálaljuk.