Nanaimo szelet recept

Hozzávalók egy 25*29 cm-es tepsihez avgy formához:
Alsó réteghez:
- 35 dkg háztartási keksz (darált)
- 20 dkg ráma margarin
- 8 dkg kristálycukor
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felvert)
- 10 ek tej
- 10 dkg dió (darált)
- 15 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor (főzés nélküli)
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrászhab)
Csokimázhoz:
- 4 ek porcukor
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Vízgőz felett a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.
A darált kekszbe beletesszük a kókuszreszeléket, a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk.
A formatál (tepsi) aljában egyenletesen a kezünkkel jól belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a keményre felvert tejszínt. Alaposan az egészet jól összekeverjük.
A kekszmasszára a krémet egyenletesen rákenjük.
Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk és mikor már nem annyira meleg, ráöntjük (rásimítjuk) a krém tetejére.
Tálalás előtt pár óráig hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd szép egyforma kis kockákra felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »