Mogyorókrémmel töltött kekszfészek recept

Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg csokoládé
- 15 dkg pirított, darált mogyoró
- 25 dkg darált keksz
- 4 ek mogyorókrém a töltéshez
- 5 dkg apróra vágott mogyoró a díszítéshez
Elkészítése:
A vizet, a cukrot, a margarint és a csokoládét lassú tűznél összeforraljuk.
Ezt követően levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált kekszet és a pörkölt, darált mogyorót. Hideg helyre tesszük (kis időre akár a hűtőbe is mehet), hogy formázhatóvá hűljön massza.
Gombócokat formálunk a tésztából (mint a kókuszgolyó esetében), majd a golyócskák közepét benyomkodjuk és fészek alakúra igazítjuk.
Mogyorókrémmel (vagy akár rumos diókrémmel) megtöltjük a fészkeket, díszítésül pedig megszórjuk pörkölt-darált mogyoróval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »