Mogyorókrémmel töltött kekszfészek recept

Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg csokoládé
- 15 dkg pirított, darált mogyoró
- 25 dkg darált keksz
- 4 ek mogyorókrém a töltéshez
- 5 dkg apróra vágott mogyoró a díszítéshez
Elkészítése:
A vizet, a cukrot, a margarint és a csokoládét lassú tűznél összeforraljuk.
Ezt követően levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált kekszet és a pörkölt, darált mogyorót. Hideg helyre tesszük (kis időre akár a hűtőbe is mehet), hogy formázhatóvá hűljön massza.
Gombócokat formálunk a tésztából (mint a kókuszgolyó esetében), majd a golyócskák közepét benyomkodjuk és fészek alakúra igazítjuk.
Mogyorókrémmel (vagy akár rumos diókrémmel) megtöltjük a fészkeket, díszítésül pedig megszórjuk pörkölt-darált mogyoróval.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »