Mogyorókrémmel töltött kekszfészek recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg csokoládé
- 15 dkg pirított, darált mogyoró
- 25 dkg darált keksz
- 4 ek mogyorókrém a töltéshez
- 5 dkg apróra vágott mogyoró a díszítéshez
Elkészítése:
A vizet, a cukrot, a margarint és a csokoládét lassú tűznél összeforraljuk.
Ezt követően levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált kekszet és a pörkölt, darált mogyorót. Hideg helyre tesszük (kis időre akár a hűtőbe is mehet), hogy formázhatóvá hűljön massza.
Gombócokat formálunk a tésztából (mint a kókuszgolyó esetében), majd a golyócskák közepét benyomkodjuk és fészek alakúra igazítjuk.
Mogyorókrémmel (vagy akár rumos diókrémmel) megtöltjük a fészkeket, díszítésül pedig megszórjuk pörkölt-darált mogyoróval.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.