Mogyorókrémmel töltött kekszfészek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg csokoládé
  • 15 dkg pirított, darált mogyoró
  • 25 dkg darált keksz
  • 4 ek mogyorókrém a töltéshez
  • 5 dkg apróra vágott mogyoró a díszítéshez

Elkészítése:

A vizet, a cukrot, a margarint és a csokoládét lassú tűznél összeforraljuk.

Ezt követően levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált kekszet és a pörkölt, darált mogyorót. Hideg helyre tesszük (kis időre akár a hűtőbe is mehet), hogy formázhatóvá hűljön massza.

Gombócokat formálunk a tésztából (mint a kókuszgolyó esetében), majd a golyócskák közepét benyomkodjuk és fészek alakúra igazítjuk.

Mogyorókrémmel (vagy akár rumos diókrémmel) megtöltjük a fészkeket, díszítésül pedig megszórjuk pörkölt-darált mogyoróval.