Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnamisu recept

Málnamisu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A krémhez:

    • 40 dkg málna
    • 2 tábla fehér csokoládé (200 g)
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 3 ek barna nádcukor

    A sziruphoz (a babapiskóta áztatásához):

    • 10 dkg cukor
    • 3 dl meleg víz
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    Az összeállításhoz:

    • 20 dkg málna
    • 35-40 db babapiskóta
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor

     

    Elkészítése:

    A krémhez villával összetörjük a málnát.

    A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk. A habtejszínt felverjük.

    Kézi robotgéppel összekeverjük a mascarponét az olvadt csokival és a barna cukorral, majd az egészet hozzáadjuk a tejszínhabhoz.

    A végén az összetört málnát is belekeverjük a csokis tejszínes habba. Az áztatószirup hozzávalóit jól elkeverjük.

    Egy tál aljába egy rétegnyit fektetünk a szirupba mártogatott babapiskótákból. Rákenünk egy réteget a csokis gyümölcskrémből, majd málnával megszórjuk. Addig folytatjuk ezt a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak.

    Figyeljünk, hogy a végén csak krém kerüljön a beáztatott piskótákra.

    Meghintjük kakaóporral és málnaszemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük 5-6 órára, de ha van rá lehetőség, akkor egy teljes éjszakára.

    Tepsi méret:

    kb. 35×25 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá