Málnamisu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 40 dkg málna
  • 2 tábla fehér csokoládé (200 g)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek barna nádcukor

A sziruphoz (a babapiskóta áztatásához):

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl meleg víz
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Az összeállításhoz:

  • 20 dkg málna
  • 35-40 db babapiskóta
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

 

Elkészítése:

A krémhez villával összetörjük a málnát.

A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk. A habtejszínt felverjük.

Kézi robotgéppel összekeverjük a mascarponét az olvadt csokival és a barna cukorral, majd az egészet hozzáadjuk a tejszínhabhoz.

A végén az összetört málnát is belekeverjük a csokis tejszínes habba. Az áztatószirup hozzávalóit jól elkeverjük.

Egy tál aljába egy rétegnyit fektetünk a szirupba mártogatott babapiskótákból. Rákenünk egy réteget a csokis gyümölcskrémből, majd málnával megszórjuk. Addig folytatjuk ezt a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak.

Figyeljünk, hogy a végén csak krém kerüljön a beáztatott piskótákra.

Meghintjük kakaóporral és málnaszemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük 5-6 órára, de ha van rá lehetőség, akkor egy teljes éjszakára.

Tepsi méret:

kb. 35×25 cm