Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keksztekercs kókuszos-rumos krémmel recept

Keksztekercs kókuszos-rumos krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 15 dkg darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 3 ek holland kakaópor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kb 2 dl lefőzött presszókávé (erős legyen)
    • 1 dl rum (vagy rumaroma)

    A krémhez:

    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 2 cl rum

    Elkészítése:

    A darált kekszhez hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót, a kakaót és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáöntjük a rumot és a kávé egy részét.

    Összegyúrjuk a tésztát és a maradék kávét apránként adagoljuk hozzá, hogy a tészta megfelelő állagú legyen (se túl lágy, se túl kemény).

    Egy nagyobb sütőpapírt kiterítünk és bőségesen megszórjuk kókuszreszelékkel. Ráhelyezzük a tésztát és kinyújtjuk egy sodrófával kb fél cm vastagságúra.

    A lágy margarint alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel és a 2 cl rummal (a rum ízlés szerint lehet több vagy kevesebb).

    A krémet óvatosan rákenjük a kinyújtott kekszalapra, majd a papír segítségével feltekerjük. Többször is átgörgetjük, hogy szép formás legyen.

    Ráhelyezzük egy tálcára és a hűtőben pihentetjük néhány órát, hogy az ízek összeérjenek és szépen szeletelhető legyen.

    Közvetlenül tálalás előtt, ízlés szerinti vastagságúra szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá