Keksztekercs kókuszos-rumos krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kb 2 dl lefőzött presszókávé (erős legyen)
  • 1 dl rum (vagy rumaroma)

A krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 cl rum

Elkészítése:

A darált kekszhez hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót, a kakaót és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáöntjük a rumot és a kávé egy részét.

Összegyúrjuk a tésztát és a maradék kávét apránként adagoljuk hozzá, hogy a tészta megfelelő állagú legyen (se túl lágy, se túl kemény).

Egy nagyobb sütőpapírt kiterítünk és bőségesen megszórjuk kókuszreszelékkel. Ráhelyezzük a tésztát és kinyújtjuk egy sodrófával kb fél cm vastagságúra.

A lágy margarint alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel és a 2 cl rummal (a rum ízlés szerint lehet több vagy kevesebb).

A krémet óvatosan rákenjük a kinyújtott kekszalapra, majd a papír segítségével feltekerjük. Többször is átgörgetjük, hogy szép formás legyen.

Ráhelyezzük egy tálcára és a hűtőben pihentetjük néhány órát, hogy az ízek összeérjenek és szépen szeletelhető legyen.

Közvetlenül tálalás előtt, ízlés szerinti vastagságúra szeleteljük.