Kekszes-pudingos szelet recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb 120 db háztartási keksz
- 2 cs csokis pudingpor
- 2 cs epres pudingpor
- 2 l tej
- 10-14 ek cukor (ízlés szerint)
- mirelit vagy friss gyümölcsök
- 2 cs tortazselé
Elkészítése:
A pudingokat a tasakon leírtak szerint elkészítjük.
Egy 35*32×3 cm-es méretű tepsi aljára végigrakjuk a kekszek egyik felét, a forró csokipudingot ráöntjük, végigrakjuk a kekszek másik felét, erre jön az eperpuding, elsimítjuk és ezután betesszük a hűtőbe 1-1,5 órára, amíg a puding kihűl.
Elkészítjük a gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint.
Ezután a pudingot végigrakjuk gyümölcsdarabokkal (én most mandarinnal, mirelit eperrel és áfonyával készítettem) és a majdnem visszahűlt, de még folyékony zselét ráöntjük.
Visszatesszük 30 percre a hűtőbe és azután szeletelhető.
Egyszerű, aránylag gyors vasárnapi süti, amit az ebédfőzés mellett kényelmesen össze lehet dobni!
Jó étvágyat kívánok!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.