Kekszes-pudingos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 120 db háztartási keksz
  • 2 cs csokis pudingpor
  • 2 cs epres pudingpor
  • 2 l tej
  • 10-14 ek cukor (ízlés szerint)
  • mirelit vagy friss gyümölcsök
  • 2 cs tortazselé

Elkészítése:

A pudingokat a tasakon leírtak szerint elkészítjük.

Egy 35*32×3 cm-es méretű tepsi aljára végigrakjuk a kekszek egyik felét, a forró csokipudingot ráöntjük, végigrakjuk a kekszek másik felét, erre jön az eperpuding, elsimítjuk és ezután betesszük a hűtőbe 1-1,5 órára, amíg a puding kihűl.

Elkészítjük a gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint.

Ezután a pudingot végigrakjuk gyümölcsdarabokkal (én most mandarinnal, mirelit eperrel és áfonyával készítettem) és a majdnem visszahűlt, de még folyékony zselét ráöntjük.

Visszatesszük 30 percre a hűtőbe és azután szeletelhető.

Egyszerű, aránylag gyors vasárnapi süti, amit az ebédfőzés mellett kényelmesen össze lehet dobni!

Jó étvágyat kívánok!