Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamelles halloween mousse recept

Karamelles halloween mousse
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Mousse-hoz:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg kristálycukor
    • 5 dl cukrászhab
    • 25 dkg fehércsokoládé
    • 1 darab piskótalap

    Töltelékhez:

    • 15 dkg eper (villával összetörve)

    Öntethez:

    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1,2 dl habtejszín
    • pár csepp vörös ételfesték (gél állagú)

    Elkészítése:

    Mousse alap:

    A tojássárgákat robotgéppel közepes fokozaton addig verjük, amíg habosodni kezd, majd folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.
    A sárgájához 3,5 dl cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a kikevert tojássárgákat és sűrűre főzzük.

    A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokoládét és addig keverjük, amíg teljesen felolvad.

    Fóliát (folpackot) tapasztunk a krém felületére, hogy ne bőrösödjön be, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hűtőbe tesszük és teljesen kihűtjük.

    A maradék cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet. Spatulával egyneművé keverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.

    Forma töltése:

    Az agyformát félig megtöltjük a mousse krémmel és 20 percre fagyasztóba tesszük.

    A fagyasztóból kivéve rákanalazzuk a zúzott epret, majd befedjük a maradék mousse-al. Az aljához egy hozzá illő méretű és formájú piskótalapot helyezünk, majd egy éjszakára fagyasztóba tesszük.

    Karamell:

    Másnap elkészítjük a karamellt. A cukrot egy edényben felhevítjük, majd levesszük a tűzről és elkeverjük benne a vajat. Visszatesszük a tűzre alacsony lángra és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük tejszínt.

    Végül csepegtetünk bele néhány csepp vörös ételfestéket. Amikor a karamell szép, sima állagú, félretesszük és hagyjuk kihűlni.

    Összeállítás:

    Ha kihűlt a karamell, kivesszük a fagyasztóból a mousse-t. Késsel körbevágjuk a mousse és a forma között, majd az aljára tálcát helyezünk, átfordítjuk és kivesszük a szilikonformából.

    Ha műanyag formát használunk, az „agyunkat” letakarjuk egy meleg vizes konyharuhával, hogy könnyebben kijöjjön.

    Hagyjuk szobahőmérsékleten állni fél óráig, majd meglocsoljuk a sűrű karamellel és fogyasztásig hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek