Hozzávalók:
Mousse-hoz:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítése:
A tojássárgákat robotgéppel közepes fokozaton addig verjük, amíg habosodni kezd, majd folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.
A sárgájához 3,5 dl cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a kikevert tojássárgákat és sűrűre főzzük.
A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokoládét és addig keverjük, amíg teljesen felolvad.
Fóliát (folpackot) tapasztunk a krém felületére, hogy ne bőrösödjön be, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hűtőbe tesszük és teljesen kihűtjük.
A maradék cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet. Spatulával egyneművé keverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
Az agyformát félig megtöltjük a mousse krémmel és 20 percre fagyasztóba tesszük.
A fagyasztóból kivéve rákanalazzuk a zúzott epret, majd befedjük a maradék mousse-al. Az aljához egy hozzá illő méretű és formájú piskótalapot helyezünk, majd egy éjszakára fagyasztóba tesszük.
Másnap elkészítjük a karamellt. A cukrot egy edényben felhevítjük, majd levesszük a tűzről és elkeverjük benne a vajat. Visszatesszük a tűzre alacsony lángra és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük tejszínt.
Végül csepegtetünk bele néhány csepp vörös ételfestéket. Amikor a karamell szép, sima állagú, félretesszük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a karamell, kivesszük a fagyasztóból a mousse-t. Késsel körbevágjuk a mousse és a forma között, majd az aljára tálcát helyezünk, átfordítjuk és kivesszük a szilikonformából.
Ha műanyag formát használunk, az „agyunkat” letakarjuk egy meleg vizes konyharuhával, hogy könnyebben kijöjjön.
Hagyjuk szobahőmérsékleten állni fél óráig, majd meglocsoljuk a sűrű karamellel és fogyasztásig hűtőbe tesszük.