Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos-túrós torta recept

Joghurtos-túrós torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm-es kerek tortaformához:

    Alap:

    • 360 g kakaós, omlós keksz
    • 200 g olvasztott vaj

    Krém:

    • 380 g trópusi gyümölcs joghurt
    • 150 g cukor
    • 20 g őrölt zselatin
    • 500 g tejföl
    • 250 g tehéntúró
    • 1 citrom leve
    • 2 dl habtejszín
    • 2 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    Az alaphoz a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük morzsalékosra és összekeverjük jól az olvasztott vajjal.

    A tortaformába kézzel belesimítjuk és félretesszük.

    A krémhez a túrót, a tejföl és a citrom levét összedolgozzuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd a túrós masszához forgatjuk.

    A zselatin a joghurtba keverjük a cukorral és addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvad. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a túrós habos krémhez. Jól összedolgozzuk.

    A kekszes alapra kenjük és egy estére a hűtőbe tesszük. Másnap ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá