Joghurtos-túrós torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Joghurtos-túrós torta

Hozzávalók egy 26 cm-es kerek tortaformához:

Alap:

  • 360 g kakaós, omlós keksz
  • 200 g olvasztott vaj

Krém:

  • 380 g trópusi gyümölcs joghurt
  • 150 g cukor
  • 20 g őrölt zselatin
  • 500 g tejföl
  • 250 g tehéntúró
  • 1 citrom leve
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítése:

Az alaphoz a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük morzsalékosra és összekeverjük jól az olvasztott vajjal.

A tortaformába kézzel belesimítjuk és félretesszük.

A krémhez a túrót, a tejföl és a citrom levét összedolgozzuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd a túrós masszához forgatjuk.

A zselatin a joghurtba keverjük a cukorral és addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvad. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a túrós habos krémhez. Jól összedolgozzuk.

A kekszes alapra kenjük és egy estére a hűtőbe tesszük. Másnap ízlés szerint díszítjük.