Joghurtos-gyümölcsös alagút recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 2 db 30 cm hosszú őzgerincformához:
- 600 g joghurt (lehet natúr és gyümölcsös is)
- 2,5 dl habtejszín (ha lehet, nem növényi)
- 10 evőkanál cukor
- 20 g étkezési zselatin
- kb 0,5 kg vegyes gyümölcs (meggy, málna, őszibarack, nektarin, kiwi, …stb)
Elkészítése:
A joghurthoz adjuk hozzá a cukrot a zselatint és melegítsük addig, amíg a zselatin feloldódik, de ne forraljuk!
A tejszínt verjük fel keményre, majd a langyosra hűlt joghurthoz keverjük hozzá.
A formákat öblítsük át hideg vízzel. Akár az alját és az oldalát kitehetjük gyümölcsökkel, majd elkezdjük a rétegezést. Egy adag joghurtos réteg, majd szórunk rá a gyümölcsökből vegyesen. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.
A kész desszertet tálcára borítjuk és ízlés szerint szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.