Joghurtos-gyümölcsös alagút recept

Hozzávalók 2 db 30 cm hosszú őzgerincformához:
- 600 g joghurt (lehet natúr és gyümölcsös is)
- 2,5 dl habtejszín (ha lehet, nem növényi)
- 10 evőkanál cukor
- 20 g étkezési zselatin
- kb 0,5 kg vegyes gyümölcs (meggy, málna, őszibarack, nektarin, kiwi, …stb)
Elkészítése:
A joghurthoz adjuk hozzá a cukrot a zselatint és melegítsük addig, amíg a zselatin feloldódik, de ne forraljuk!
A tejszínt verjük fel keményre, majd a langyosra hűlt joghurthoz keverjük hozzá.
A formákat öblítsük át hideg vízzel. Akár az alját és az oldalát kitehetjük gyümölcsökkel, majd elkezdjük a rétegezést. Egy adag joghurtos réteg, majd szórunk rá a gyümölcsökből vegyesen. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.
A kész desszertet tálcára borítjuk és ízlés szerint szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »