Ibolyavirág zselé és ibolyás túrókrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Zseléhez:
- 4 csésze illatos ibolyavirág
- 4 csésze porcukor
- 1 citrom leve
- 1 tasak pektin
- 2 csésze forró víz
Túrókrémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 150 g tejföl
- 1 csésze illatos ibolyavirág
- 4 ek cukor
Elkészítése:
Zselé elkészítése: felforraljuk a vizet, ráöntjük a virágokat és fedő alatt pár órát pihentetjük (nem fém edényben!) Leszűrjük, feloldjuk a pektint, majd hozzáadjuk a porcukrot és hozzáadjuk a citrom levét.
Lassú tüzön 5 percig forraljuk, majd kiöntjük és hűlni hagyjuk.
Dekorációnak és vajjal megkent kalácsszeletre kenve, gyümölcssalátával kínálhatjuk.
Ibolyás túrókrém elkészítése:
A cukrot összevegyítjük a virággal és pár órát állni hagyjuk A tejfölt kikavarjuk a túróval. Összevegyítjük a cukrot a túróval és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









