Ibolyavirág zselé és ibolyás túrókrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Zseléhez:
- 4 csésze illatos ibolyavirág
- 4 csésze porcukor
- 1 citrom leve
- 1 tasak pektin
- 2 csésze forró víz
Túrókrémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 150 g tejföl
- 1 csésze illatos ibolyavirág
- 4 ek cukor
Elkészítése:
Zselé elkészítése: felforraljuk a vizet, ráöntjük a virágokat és fedő alatt pár órát pihentetjük (nem fém edényben!) Leszűrjük, feloldjuk a pektint, majd hozzáadjuk a porcukrot és hozzáadjuk a citrom levét.
Lassú tüzön 5 percig forraljuk, majd kiöntjük és hűlni hagyjuk.
Dekorációnak és vajjal megkent kalácsszeletre kenve, gyümölcssalátával kínálhatjuk.
Ibolyás túrókrém elkészítése:
A cukrot összevegyítjük a virággal és pár órát állni hagyjuk A tejfölt kikavarjuk a túróval. Összevegyítjük a cukrot a túróval és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »