Ibolyavirág zselé és ibolyás túrókrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Zseléhez:
- 4 csésze illatos ibolyavirág
- 4 csésze porcukor
- 1 citrom leve
- 1 tasak pektin
- 2 csésze forró víz
Túrókrémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 150 g tejföl
- 1 csésze illatos ibolyavirág
- 4 ek cukor
Elkészítése:
Zselé elkészítése: felforraljuk a vizet, ráöntjük a virágokat és fedő alatt pár órát pihentetjük (nem fém edényben!) Leszűrjük, feloldjuk a pektint, majd hozzáadjuk a porcukrot és hozzáadjuk a citrom levét.
Lassú tüzön 5 percig forraljuk, majd kiöntjük és hűlni hagyjuk.
Dekorációnak és vajjal megkent kalácsszeletre kenve, gyümölcssalátával kínálhatjuk.
Ibolyás túrókrém elkészítése:
A cukrot összevegyítjük a virággal és pár órát állni hagyjuk A tejfölt kikavarjuk a túróval. Összevegyítjük a cukrot a túróval és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









