Ibolyavirág zselé és ibolyás túrókrém

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Zseléhez:

  • 4 csésze illatos ibolyavirág
  • 4 csésze porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1 tasak pektin
  • 2 csésze forró víz

Túrókrémhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 150 g tejföl
  • 1 csésze illatos ibolyavirág
  • 4 ek cukor

Elkészítése:

Zselé elkészítése: felforraljuk a vizet, ráöntjük a virágokat és fedő alatt pár órát pihentetjük (nem fém edényben!) Leszűrjük, feloldjuk a pektint, majd hozzáadjuk a porcukrot és hozzáadjuk a citrom levét.

Lassú tüzön 5 percig forraljuk, majd kiöntjük és hűlni hagyjuk.

Dekorációnak és vajjal megkent kalácsszeletre kenve, gyümölcssalátával kínálhatjuk.

Ibolyás túrókrém elkészítése:

A cukrot összevegyítjük a virággal és pár órát állni hagyjuk A tejfölt kikavarjuk a túróval. Összevegyítjük a cukrot a túróval és tálaljuk.