Hamis francia krémes (kekszből) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:
- 300 g téglalap alakú vajas keksz
- 9 dl tej
- 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 2 ek finomliszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg kristálycukor + 4 ek
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 4 dl cukrászhab
- 1 cs habfixáló
Csokimáz:
- 5 ek porcukor
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tojássárgákat a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük. Félretesszük hűlni.
Közben a margarint a 4 ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük. A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint és kézi mixerrel jól összekeverjük.
A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé.
Szép egyenletesen a kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk, amit csokimázzal leöntünk.
Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.
Hűtőbe tároljuk és másnap mikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (a kekszek mentén érdemes felvágni).