Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis francia krémes (kekszből) recept

Hamis francia krémes (kekszből)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:

    • 300 g téglalap alakú vajas keksz
    • 9 dl tej
    • 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
    • 2 ek finomliszt
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg kristálycukor + 4 ek
    • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 4 dl cukrászhab
    • 1 cs habfixáló

    Csokimáz:

    • 5 ek porcukor
    • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 15 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tojássárgákat a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük. Félretesszük hűlni.

    Közben a margarint a 4 ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük. A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint és kézi mixerrel jól összekeverjük.

    A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé.

    Szép egyenletesen a kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk, amit csokimázzal leöntünk.

    Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.

    Hűtőbe tároljuk és másnap mikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (a kekszek mentén érdemes felvágni).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá