Hamis francia krémes (kekszből)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hamis francia krémes (kekszből)

Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:

  • 300 g téglalap alakú vajas keksz
  • 9 dl tej
  • 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
  • 2 ek finomliszt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor + 4 ek
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 4 dl cukrászhab
  • 1 cs habfixáló

Csokimáz:

  • 5 ek porcukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 15 dkg margarin

Elkészítése:

A tojássárgákat a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük. Félretesszük hűlni.

Közben a margarint a 4 ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük. A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint és kézi mixerrel jól összekeverjük.

A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé.

Szép egyenletesen a kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk, amit csokimázzal leöntünk.

Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.

Hűtőbe tároljuk és másnap mikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (a kekszek mentén érdemes felvágni).