Habos málnás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 ek kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 db babapiskóta
- 2 dl tejeskávé kevés rumaromával ízesítve
- 1 csésze friss vagy fagyasztott málna
- 2 dl habtejszín
- 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Tejeskávét készítünk cukor nélkül kevés rumaromával.
A mascarponét, cukrokat, a tojás sárgákat alaposan kikeverjük, majd lazán belekeverjük a felvert tojáshabot is és a feldarabolt málna háromnegyed részét.
A babapiskóták felét egyenként belemártjuk egy pillanatra a kávéba és szépen szorosan egymás mellé helyezve kirakosgatjuk vele a formát. Erre egyenletesen eloszlatjuk a krém felét, a maradék málnából teszünk még a tetejére. Újra babapiskóta, krém, málna, majd zárásként a felvert tejszínhab következik.
Szórjuk meg a sütinket alaposan kókuszreszelékkel és néhány órára tegyük hűtőbe, hogy a piskóta kissé átpuhuljon. Az édes-habos, de a málna miatt kissé savanykás ízhatás magáért beszél!
Tipp:
Kalácsformát használtam, de természetesen lehet bármi más: pl. jénai vagy kisebb tepsi….
Tejeskávé helyett lehet erős presszó kávét használni, ha azt jobban szeretjük.