Habos málnás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 ek kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 db babapiskóta
- 2 dl tejeskávé kevés rumaromával ízesítve
- 1 csésze friss vagy fagyasztott málna
- 2 dl habtejszín
- 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Tejeskávét készítünk cukor nélkül kevés rumaromával.
A mascarponét, cukrokat, a tojás sárgákat alaposan kikeverjük, majd lazán belekeverjük a felvert tojáshabot is és a feldarabolt málna háromnegyed részét.
A babapiskóták felét egyenként belemártjuk egy pillanatra a kávéba és szépen szorosan egymás mellé helyezve kirakosgatjuk vele a formát. Erre egyenletesen eloszlatjuk a krém felét, a maradék málnából teszünk még a tetejére. Újra babapiskóta, krém, málna, majd zárásként a felvert tejszínhab következik.
Szórjuk meg a sütinket alaposan kókuszreszelékkel és néhány órára tegyük hűtőbe, hogy a piskóta kissé átpuhuljon. Az édes-habos, de a málna miatt kissé savanykás ízhatás magáért beszél!
Tipp:
Kalácsformát használtam, de természetesen lehet bármi más: pl. jénai vagy kisebb tepsi….
Tejeskávé helyett lehet erős presszó kávét használni, ha azt jobban szeretjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »