Gyümölcsös kekszes sütemény recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- fél üveg (házi magozott cukrozott) meggy
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 ek kakaópor
- 40 dkg sűrített tej
- 5 dkg vaj
A bevonathoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 4 kocka fehércsokoládé
- 1 kk étolaj
Elkészítése:
A sűrített tejet egy lábasban kissé karamellizáltam, majd a vajat hozzákevertem.
A többi hozzávalókat egy tálba tettem és ráöntöttem a sűrített tejet és összedolgoztam, majd a tepsibe belenyomkodtam.
Fagyasztóban jól lehűtöttem, majd egy tálcára borítottam és a folpackot levettem róla. Szép egyenletes lett a teteje.
A csokoládékat felolvasztottam és a csemegét bevontam vele. Először a barna csokoládét vittem fel rá, majd a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval mintákat húztam bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »