Gyümölcsös kekszes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • fél üveg (házi magozott cukrozott) meggy
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek kakaópor
  • 40 dkg sűrített tej
  • 5 dkg vaj

A bevonathoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 4 kocka fehércsokoládé
  • 1 kk étolaj

Elkészítése:

A sűrített tejet egy lábasban kissé karamellizáltam, majd a vajat hozzákevertem.

A többi hozzávalókat egy tálba tettem és ráöntöttem a sűrített tejet és összedolgoztam, majd a tepsibe belenyomkodtam.

Fagyasztóban jól lehűtöttem, majd egy tálcára borítottam és a folpackot levettem róla. Szép egyenletes lett a teteje.

A csokoládékat felolvasztottam és a csemegét bevontam vele. Először a barna csokoládét vittem fel rá, majd a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval mintákat húztam bele.