Gyümölcsös alagút sütés nélkül recept
Hozzávalók egy 25*12*8 cm-es kalácsformához:
Alap:
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg puha margarin vagy vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 üvegcse rumaroma
- kb 1-1,5 dl tej
Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg gyümölcs (nálunk málna, ribizli, de más gyümölcs is lehet)
Máz:
- 1,5 dl habtejszín
- 150 g ét vagy tejcsoki
Lezáráshoz:
- 8 db vajas keksz
Elkészítése:
Alap:
A vajat/margarint megolvasztjuk. Egy edénybe mérjük az összes hozzávalót és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza könnyen kezelhető legyen, de ne ragacsos.
A formát folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk és félretesszük.
Krém:
A pudingot a tejben a cukorral felfőzzük, majd folpackkal letakarjuk (így ne bőrösödik be) és langyosra hűtjük.
A tejszínt keményre felverjük, majd a pudingot hozzáadva jól összekeverjük. A gyümölcsöt hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet.
A kész krémet az előzöleg kibélelt formába töltjük, majd a krém tetejét kitesszük a keksszel. A folpack lelógó részeit ráhajtjuk, majd másnapig hűtőbe tesszük.
Másnap a máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd langyosra hűtve bevonjuk vele a süteményt. Ízlés szerint díszíthetjük még fehércsokival és gyümölcsökkel.
Ha a csoki megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk