Gyümölcsös alagút sütés nélkül recept

Hozzávalók egy 25*12*8 cm-es kalácsformához:
Alap:
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg puha margarin vagy vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 üvegcse rumaroma
- kb 1-1,5 dl tej
Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg gyümölcs (nálunk málna, ribizli, de más gyümölcs is lehet)
Máz:
- 1,5 dl habtejszín
- 150 g ét vagy tejcsoki
Lezáráshoz:
- 8 db vajas keksz
Elkészítése:
Alap:
A vajat/margarint megolvasztjuk. Egy edénybe mérjük az összes hozzávalót és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza könnyen kezelhető legyen, de ne ragacsos.
A formát folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk és félretesszük.
Krém:
A pudingot a tejben a cukorral felfőzzük, majd folpackkal letakarjuk (így ne bőrösödik be) és langyosra hűtjük.
A tejszínt keményre felverjük, majd a pudingot hozzáadva jól összekeverjük. A gyümölcsöt hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet.
A kész krémet az előzöleg kibélelt formába töltjük, majd a krém tetejét kitesszük a keksszel. A folpack lelógó részeit ráhajtjuk, majd másnapig hűtőbe tesszük.
Másnap a máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd langyosra hűtve bevonjuk vele a süteményt. Ízlés szerint díszíthetjük még fehércsokival és gyümölcsökkel.
Ha a csoki megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »