Gesztenyés krémes recept

Hozzávalók:
Alsó réteg:
- 30 dkg háztartási keksz (apróra törve)
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1,5 dl habtejszín
- 1 ek rum
- 1 csomag vaníliás cukor
Első krém:
- 1 tasak pudingpor (fehér csokoládés)
- 3,5 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
Második krém:
- 1 tasak pudingpor (tiramisu)
- 3,5 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
Összeállítás:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 db babapiskóta (kb)
- 1,5 dl tej (a piskóta mártásához)
Elkészítése:
A háztartási kekszet apróra törjük (én egy ruhadarab között szoktam kalapáccsal ütögetni).
A gesztenyemasszát a rummal, egy csomag vaníliás cukorral és a folyékony tejszínnel kikeverjük. Összekeverjük a tört keksszel.
A fehér csokoládé pudingporhoz tesszük a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés közben.
Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hidegre helyre tesszük.
A tiramisu pudingporhoz szórjuk a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés mellett. Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hideg helyre tesszük.
A gesztenyés kekszet rányomkodjuk egy tálcára, szépen eligazítva. Erre kenjük a fehér csokoládés krémet. A babapiskótákat egyesével tejben megforgatjuk, majd kirakjuk a tetejét vele. A tiramisu krémet a piskóta tetejére simítjuk.
A tetejére felverjük a habtejszínt az egy csomag vaníliás cukorral és díszítjük a tetejét vele. Hűtőbe tesszük kis időre, majd szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!!
Tipp:
Aki ettől még édesebben szereti, az tegyen minden krémhez plusz cukrot!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »