Gesztenyés krémes recept

Hozzávalók:
Alsó réteg:
- 30 dkg háztartási keksz (apróra törve)
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1,5 dl habtejszín
- 1 ek rum
- 1 csomag vaníliás cukor
Első krém:
- 1 tasak pudingpor (fehér csokoládés)
- 3,5 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
Második krém:
- 1 tasak pudingpor (tiramisu)
- 3,5 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
Összeállítás:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 db babapiskóta (kb)
- 1,5 dl tej (a piskóta mártásához)
Elkészítése:
A háztartási kekszet apróra törjük (én egy ruhadarab között szoktam kalapáccsal ütögetni).
A gesztenyemasszát a rummal, egy csomag vaníliás cukorral és a folyékony tejszínnel kikeverjük. Összekeverjük a tört keksszel.
A fehér csokoládé pudingporhoz tesszük a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés közben.
Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hidegre helyre tesszük.
A tiramisu pudingporhoz szórjuk a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés mellett. Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hideg helyre tesszük.
A gesztenyés kekszet rányomkodjuk egy tálcára, szépen eligazítva. Erre kenjük a fehér csokoládés krémet. A babapiskótákat egyesével tejben megforgatjuk, majd kirakjuk a tetejét vele. A tiramisu krémet a piskóta tetejére simítjuk.
A tetejére felverjük a habtejszínt az egy csomag vaníliás cukorral és díszítjük a tetejét vele. Hűtőbe tesszük kis időre, majd szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!!
Tipp:
Aki ettől még édesebben szereti, az tegyen minden krémhez plusz cukrot!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »