Gesztenyés krémes recept

Hozzávalók:
Alsó réteg:
- 30 dkg háztartási keksz (apróra törve)
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1,5 dl habtejszín
- 1 ek rum
- 1 csomag vaníliás cukor
Első krém:
- 1 tasak pudingpor (fehér csokoládés)
- 3,5 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
Második krém:
- 1 tasak pudingpor (tiramisu)
- 3,5 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
Összeállítás:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 db babapiskóta (kb)
- 1,5 dl tej (a piskóta mártásához)
Elkészítése:
A háztartási kekszet apróra törjük (én egy ruhadarab között szoktam kalapáccsal ütögetni).
A gesztenyemasszát a rummal, egy csomag vaníliás cukorral és a folyékony tejszínnel kikeverjük. Összekeverjük a tört keksszel.
A fehér csokoládé pudingporhoz tesszük a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés közben.
Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hidegre helyre tesszük.
A tiramisu pudingporhoz szórjuk a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés mellett. Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hideg helyre tesszük.
A gesztenyés kekszet rányomkodjuk egy tálcára, szépen eligazítva. Erre kenjük a fehér csokoládés krémet. A babapiskótákat egyesével tejben megforgatjuk, majd kirakjuk a tetejét vele. A tiramisu krémet a piskóta tetejére simítjuk.
A tetejére felverjük a habtejszínt az egy csomag vaníliás cukorral és díszítjük a tetejét vele. Hűtőbe tesszük kis időre, majd szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!!
Tipp:
Aki ettől még édesebben szereti, az tegyen minden krémhez plusz cukrot!!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »