Gesztenyés krémes recept
Hozzávalók:
Alsó réteg:
- 30 dkg háztartási keksz (apróra törve)
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1,5 dl habtejszín
- 1 ek rum
- 1 csomag vaníliás cukor
Első krém:
- 1 tasak pudingpor (fehér csokoládés)
- 3,5 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
Második krém:
- 1 tasak pudingpor (tiramisu)
- 3,5 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
Összeállítás:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 db babapiskóta (kb)
- 1,5 dl tej (a piskóta mártásához)
Elkészítése:
A háztartási kekszet apróra törjük (én egy ruhadarab között szoktam kalapáccsal ütögetni).
A gesztenyemasszát a rummal, egy csomag vaníliás cukorral és a folyékony tejszínnel kikeverjük. Összekeverjük a tört keksszel.
A fehér csokoládé pudingporhoz tesszük a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés közben.
Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hidegre helyre tesszük.
A tiramisu pudingporhoz szórjuk a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés mellett. Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hideg helyre tesszük.
A gesztenyés kekszet rányomkodjuk egy tálcára, szépen eligazítva. Erre kenjük a fehér csokoládés krémet. A babapiskótákat egyesével tejben megforgatjuk, majd kirakjuk a tetejét vele. A tiramisu krémet a piskóta tetejére simítjuk.
A tetejére felverjük a habtejszínt az egy csomag vaníliás cukorral és díszítjük a tetejét vele. Hűtőbe tesszük kis időre, majd szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!!
Tipp:
Aki ettől még édesebben szereti, az tegyen minden krémhez plusz cukrot!!!