Gesztenyés krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*27 cm-es formához vagy tepsihez:
Alap:
- 50 dkg gesztenyepüré
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg margarin megolvasztva
- 5 evőkanál tej
- 1 fiola rumaroma
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- cukor ízlés szerint (nálam 6 ek)
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- gesztenyepüré vagy csokireszelék
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összedolgozzuk. A masszát a megadott méretű formába vagy tepsibe nyokodjuk egyenletesen.
A krémhez a pudingporokat csomómentesre keverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Amikor félig kihűlt a kész puding, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és elektromos keverőgéppel jól kihabosítjuk a krémet.
A kész krémet rásimítjuk az alapra, majd betesszük a hűtőbe és teljesen kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük és a krém tetejére simítjuk, majd fagyos gesztenyemasszát reszelhetünk a tetejére, vagy csokireszeléket szórhatunk rá.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »