Gesztenyés, babapiskótás krémes recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- rumaroma (ízlés szerint)
- 15 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- tej (nem sok csak amennyit felvesz)
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Rétegzés:
- kb 31 db babapiskóta (230 g)
Tetejére:
- 2,5-3 dl habtejszín
- kakaópor
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos a kész massza.
A gesztenyés masszát egyenletesen egy tálca aljára vagy egy 20*30 cm-es tepsibe nyomogatjuk egyenletesen.
A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A krém egyik felét rákenjük az alapra. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét,( ne áztassuk el a piskótákat), majd a krém másik felét is rákenjük.
Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, majd megszórjuk kakaóporral.
Tipp:
Sokszor készítem, mert egyszerű és nagyon szereti a család.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.