Ferrero rocher rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 db babapiskóta
- kb 1,5 dl langyos tej
- 1 ek kakaópor
Krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 40 dkg tejszín
- 6 dkg porcukor
- 10 dkg mogyorókrém
Továbbá:
- cukrozatlan kakaópor
- kevés mogyorókrém
- 4-6 ferrero rocher
Díszítés:
- mogyorókrém
- aprított, pirított mogyoró
Elkészítése:
Alap:
Magunk elé leterítünk két, egymást fedő folpack csíkot. Erre fogjuk rátenni a babapiskótákat.
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a kakaóport. A babapiskótákat megmártjuk a kakaós tejben, majd letesszük 3*10-es téglalap alakban.
Krém:
A jól lehűtött tejszínt majdnem teljesen felverjük. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a mogyorókrémet, majd stabil krémmé keverjük a robotgép segítségével.
Összeállítás:
A babapiskóták felületét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral, majd rákenjük a krém 3/4-ed részét egyenletesen. A krémre rászórunk 4-6 összemorzsolt ferrero recher golyót, majd erre kevés mogyorókrémet csorgatunk.
A rövidebb oldala mentén, a folpack segítségével feltekerjük a roládot, majd éjszakára hűtőbe vagy ideg helyre tesszük a maradék krémmel együtt.
Másnap kitekerjük a folpackból a roládot, bevonjuk a maradék krémmel, majd egy habzsákból kissé megmelegített mogyorókrémet csorgatunk rá és megszórjuk mogyoróval.
Szeletekre vágva tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »