Fatörzs sütés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g darált keksz
- 100 g porcukor
- 1 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 20 g vaníliás cukor
- 3 ml rumaroma
Krém:
- 300 g puha margarin
- 100 g porcukor
- 200 g kókuszreszelék
Máz:
- 80 g csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 50 g porcukor
- fél üveg rumaroma vagy ízlés szerint
- 150 g puha margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, rudat sodorunk belőle és kettévágjuk.
Az egyik tésztát félretesszük. A másik tésztát két sütőpapír között téglalap alakúra kinyújtjuk.
A krémhez a puha margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és jól eldolgozzuk.
A krém felét rákenjük a kinyújtott lapra és szorosan feltekerjük a sütőpapír segítségével.
A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a maradék krémet rákenjük és azt is feltekerjük. Ízlés szerint felvághatjuk 2-3 részre és a másik tésztához illesztve kialakítjuk a fatörzs formát.
A mázhoz a tejben elkeverjük a pudingport csomómentesen, majd sűrűre főzzük. Langyosra hűtve hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd robotgép segítségével alaposan kihabosítjuk, végül a rumaromát is belekeverjük.
Az így elkészült mázzal bevonjuk a sütit és villával barázdákat húzunk bele. Ízlés és alkalom szerint díszítjük.
Fogyasztásig hűtőben tartjuk az elkészült sütit.
Tipp:
Gyorsan elkészül és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Én a fiam szülinapjára készítettem el.