Erdei gyümölcsös torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Alap:
- 20 dkg oreo vagy másmilyen keksz
- 10 dkg vaj
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg tejföl
- 4 dl tejszín
- 10-15 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 0,5 dl víz
- 60 dkg vegyes/eredei gyümölcs
- 25 g zselatin
Zseléhez:
- 30 dkg vegyes/erdei gyümölcs
- 2 evőkanál cukor
- 0,5 dl víz
- 10 g zselatin
Elkészítése:
Alap:
A kekszet egy késes apírtóban morzsásra daráljuk (ha nincs késes apírtónk, akkor egy vastagabb nylon zacskóba téve húsklopfolóval vagy nyújtófával varázsoljuk morzsássá), majd összekeverjük a megolvasztott és visszahűtött vajjal.
A kész alapot egyenletesen a formába simítjuk, majd amíg elkészítjük a krémet, addig hűtőbe tesszük.
Krém:
A zselatinra kevés vizet öntünk és hagyjuk, hogy megduzzadjon.
A cukrot arany barnára karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vizet, citrom levét és feloldjuk a karamellt. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöt (akár fagyasztott is lehet) és kb 10 percig főzzük, majd botmixerrel turmixoljuk. Ha szeretnénk, akkor szitán áttörhetjük, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A mascarponét és a tejfölt kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsös alapot is. A zselatint felolvasztjuk, majd néhány kanállal adunk hozzá a mascarponés-gyümölcsös krémből, jól összekeverjük, végül az egészet visszaöntjük a gyümölcsös krémhez és jól összekeverjük.
A felvert tejszínt beleforgatjuk a krémbe, majd rásimítjuk az alapra és egy éjszakára vagy dermedésig hűtőbe tesszük.
Zselé:
A zseléhez a gyümölcsöt a cukorral és a vízzel megpároljuk, majd botmixerezzük. Az előre beáztatott és felmelegített zselatint a gyümölcshöz adjuk és jól elkeverjük. Még melegen átszűrjük a gyümölcspépet (a magok miatt), majd annyi vízzel kiegészítjük, hogy 5 dl legyen.
Amikor már csak éppen langyos, vagy az sem, akkor óvatosan a tortára öntjük és dermedésig hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Amikor a tetején a zselé is megszilárdult, akkor levesszük róla a formát és ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és gyümölcsökkel.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »