Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Alap:
Krém:
Zseléhez:
Elkészítése:
A kekszet egy késes apírtóban morzsásra daráljuk (ha nincs késes apírtónk, akkor egy vastagabb nylon zacskóba téve húsklopfolóval vagy nyújtófával varázsoljuk morzsássá), majd összekeverjük a megolvasztott és visszahűtött vajjal.
A kész alapot egyenletesen a formába simítjuk, majd amíg elkészítjük a krémet, addig hűtőbe tesszük.
A zselatinra kevés vizet öntünk és hagyjuk, hogy megduzzadjon.
A cukrot arany barnára karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vizet, citrom levét és feloldjuk a karamellt. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöt (akár fagyasztott is lehet) és kb 10 percig főzzük, majd botmixerrel turmixoljuk. Ha szeretnénk, akkor szitán áttörhetjük, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A mascarponét és a tejfölt kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsös alapot is. A zselatint felolvasztjuk, majd néhány kanállal adunk hozzá a mascarponés-gyümölcsös krémből, jól összekeverjük, végül az egészet visszaöntjük a gyümölcsös krémhez és jól összekeverjük.
A felvert tejszínt beleforgatjuk a krémbe, majd rásimítjuk az alapra és egy éjszakára vagy dermedésig hűtőbe tesszük.
A zseléhez a gyümölcsöt a cukorral és a vízzel megpároljuk, majd botmixerezzük. Az előre beáztatott és felmelegített zselatint a gyümölcshöz adjuk és jól elkeverjük. Még melegen átszűrjük a gyümölcspépet (a magok miatt), majd annyi vízzel kiegészítjük, hogy 5 dl legyen.
Amikor már csak éppen langyos, vagy az sem, akkor óvatosan a tortára öntjük és dermedésig hűtőbe tesszük.
Amikor a tetején a zselé is megszilárdult, akkor levesszük róla a formát és ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és gyümölcsökkel.