Epres-kiwis panna cotta recept

Hozzávalók:
Panna cotta alap:
- 3,3 dl habtejszín
- 0,7 dl tej
- 2 ek cukor
- 0,7 tk vanília kivonat
- 1 tk zselatin (vagy 2 lapzselatin)
Epres réteg:
- 22,5 dkg eper
- 1,5 ek cukor
- 0,75 tk zselatin
Kiwis réteg:
- 3 db kivi
- 1,5 ek cukor
- 0,75 tk zselatin
Elkészítése:
Kiwis réteg:
A kiwit meghámozzuk és pürésítjük a cukorral.
A zselatint megduzzasztjuk, majd a kiwipüréhez adjuk, és óvatosan felmelegítjük.
Poharakba vagy formákba öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Panna cotta alap:
Amikor a kiwis réteg megszilárdult, jön a fehér.
A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.
Alacsony lángon melegítjük, de nem forraljuk.
A zselatint kevés hideg vízben megduzzasztjuk, majd a meleg tejszínhez adjuk, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.
A kiwis rétegre öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Epres réteg:
Az epret leturmixoljuk a cukorral.
A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd az eperpüréhez adjuk és enyhén felmelegítjük.
Amikor a panna cotta megdermedt, ráöntjük az epres réteget, és visszatesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Tálalás:
Pohárból kínálva díszíthetjük friss eperrel, kivivel és mentalevéllel.
Ha formából borítjuk ki, érdemes 2-3 másodpercre forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön.
Jó étvágyat!
Tipp:
Március 15-re mindenképpen ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »