Epres-kiwis panna cotta recept

Hozzávalók:
Panna cotta alap:
- 5 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1,5 tk zselatin (vagy 3 lapzselatin)
Epres réteg:
- 15 dkg eper
- 1 ek cukor
- 0,5 tk zselatin
Kiwis réteg:
- 2 db kivi
- 1 ek cukor
- 0,5 tk zselatin
Elkészítése:
Panna cotta alap:
A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.
Alacsony lángon melegítjük, de nem forraljuk.
A zselatint kevés hideg vízben megduzzasztjuk, majd a meleg tejszínhez adjuk, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.
Poharakba vagy formákba öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Epres réteg:
Az epret leturmixoljuk a cukorral.
A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd az eperpüréhez adjuk és enyhén felmelegítjük.
Amikor a panna cotta megdermedt, ráöntjük az epres réteget, és visszatesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Kiwis réteg:
A kiwit meghámozzuk és pürésítjük a cukorral.
A zselatint megduzzasztjuk, majd a kiwipüréhez adjuk, és óvatosan felmelegítjük.
Amikor az epres réteg is megszilárdult, ráöntjük a kiwis réteget, majd további 1 órát hűtjük.
Tálalás:
Pohárból kínálva díszíthetjük friss eperrel, kivivel és mentalevéllel.
Ha formából borítjuk ki, érdemes 2-3 másodpercre forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön.
Jó étvágyat!
Tipp:
Március 15-re mindenképpen ajánlom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Itt az újabb “árstop” – De hol vannak az egészséges élelmiszerek?
A kormány bejelentette: 30 alapvető élelmiszer árrését korlátozzák, így a k
Tovább olvasom »
8 ellenállhatatlan torta, amikkel garantáltan lenyűgözöl mindenkit
Egy igazán jó torta nemcsak finom, hanem látványos is, és minden alkalmat k
Tovább olvasom »
Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »