Epres-kiwis panna cotta recept

Hozzávalók:
Panna cotta alap:
- 3,3 dl habtejszín
- 0,7 dl tej
- 2 ek cukor
- 0,7 tk vanília kivonat
- 1 tk zselatin (vagy 2 lapzselatin)
Epres réteg:
- 22,5 dkg eper
- 1,5 ek cukor
- 0,75 tk zselatin
Kiwis réteg:
- 3 db kivi
- 1,5 ek cukor
- 0,75 tk zselatin
Elkészítése:
Kiwis réteg:
A kiwit meghámozzuk és pürésítjük a cukorral.
A zselatint megduzzasztjuk, majd a kiwipüréhez adjuk, és óvatosan felmelegítjük.
Poharakba vagy formákba öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Panna cotta alap:
Amikor a kiwis réteg megszilárdult, jön a fehér.
A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.
Alacsony lángon melegítjük, de nem forraljuk.
A zselatint kevés hideg vízben megduzzasztjuk, majd a meleg tejszínhez adjuk, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.
A kiwis rétegre öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Epres réteg:
Az epret leturmixoljuk a cukorral.
A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd az eperpüréhez adjuk és enyhén felmelegítjük.
Amikor a panna cotta megdermedt, ráöntjük az epres réteget, és visszatesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Tálalás:
Pohárból kínálva díszíthetjük friss eperrel, kivivel és mentalevéllel.
Ha formából borítjuk ki, érdemes 2-3 másodpercre forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön.
Jó étvágyat!
Tipp:
Március 15-re mindenképpen ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »