Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-kiwis panna cotta recept

Epres-kiwis panna cotta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Panna cotta alap:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1,5 tk zselatin (vagy 3 lapzselatin)

    Epres réteg:

    • 15 dkg eper
    • 1 ek cukor
    • 0,5 tk zselatin

    Kiwis réteg:

    • 2 db kivi
    • 1 ek cukor
    • 0,5 tk zselatin

    Elkészítése:

    Panna cotta alap:

    A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.

    Alacsony lángon melegítjük, de nem forraljuk.

    A zselatint kevés hideg vízben megduzzasztjuk, majd a meleg tejszínhez adjuk, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.

    Poharakba vagy formákba öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára.

    Epres réteg:

    Az epret leturmixoljuk a cukorral.

    A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd az eperpüréhez adjuk és enyhén felmelegítjük.

    Amikor a panna cotta megdermedt, ráöntjük az epres réteget, és visszatesszük a hűtőbe kb. 1 órára.

    Kiwis réteg:

    A kiwit meghámozzuk és pürésítjük a cukorral.

    A zselatint megduzzasztjuk, majd a kiwipüréhez adjuk, és óvatosan felmelegítjük.

    Amikor az epres réteg is megszilárdult, ráöntjük a kiwis réteget, majd további 1 órát hűtjük.

    Tálalás:

    Pohárból kínálva díszíthetjük friss eperrel, kivivel és mentalevéllel.

    Ha formából borítjuk ki, érdemes 2-3 másodpercre forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Március 15-re mindenképpen ajánlom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek