Hozzávalók:
Panna cotta alap:
Epres réteg:
Kiwis réteg:
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.
Alacsony lángon melegítjük, de nem forraljuk.
A zselatint kevés hideg vízben megduzzasztjuk, majd a meleg tejszínhez adjuk, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.
Poharakba vagy formákba öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Az epret leturmixoljuk a cukorral.
A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd az eperpüréhez adjuk és enyhén felmelegítjük.
Amikor a panna cotta megdermedt, ráöntjük az epres réteget, és visszatesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
A kiwit meghámozzuk és pürésítjük a cukorral.
A zselatint megduzzasztjuk, majd a kiwipüréhez adjuk, és óvatosan felmelegítjük.
Amikor az epres réteg is megszilárdult, ráöntjük a kiwis réteget, majd további 1 órát hűtjük.
Pohárból kínálva díszíthetjük friss eperrel, kivivel és mentalevéllel.
Ha formából borítjuk ki, érdemes 2-3 másodpercre forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön.
Jó étvágyat!
Március 15-re mindenképpen ajánlom.