Epres-kiwis panna cotta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres-kiwis panna cotta

Hozzávalók:

Panna cotta alap:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1,5 tk zselatin (vagy 3 lapzselatin)

Epres réteg:

  • 15 dkg eper
  • 1 ek cukor
  • 0,5 tk zselatin

Kiwis réteg:

  • 2 db kivi
  • 1 ek cukor
  • 0,5 tk zselatin

Elkészítése:

Panna cotta alap:

A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.

Alacsony lángon melegítjük, de nem forraljuk.

A zselatint kevés hideg vízben megduzzasztjuk, majd a meleg tejszínhez adjuk, és addig keverjük, míg teljesen felolvad.

Poharakba vagy formákba öntjük, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára.

Epres réteg:

Az epret leturmixoljuk a cukorral.

A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd az eperpüréhez adjuk és enyhén felmelegítjük.

Amikor a panna cotta megdermedt, ráöntjük az epres réteget, és visszatesszük a hűtőbe kb. 1 órára.

Kiwis réteg:

A kiwit meghámozzuk és pürésítjük a cukorral.

A zselatint megduzzasztjuk, majd a kiwipüréhez adjuk, és óvatosan felmelegítjük.

Amikor az epres réteg is megszilárdult, ráöntjük a kiwis réteget, majd további 1 órát hűtjük.

Tálalás:

Pohárból kínálva díszíthetjük friss eperrel, kivivel és mentalevéllel.

Ha formából borítjuk ki, érdemes 2-3 másodpercre forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön.

Jó étvágyat!

Tipp:

Március 15-re mindenképpen ajánlom.