Epres citromkrémes tortácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kekszes alap hozzávalók 8 db-hoz:
- 1 cs Győri zabfalatok
- 6 dkg vaj
Epres citromkrém hozzávalói:
- 15 dkg eper
- 3 db citromos joghurt (Danone)
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 10 gramm porzselatin + 1 dl víz
Elkészítése:
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd keverjük alaposan össze a felolvasztott, meleg vajjal.
Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük egymásmellé a tortakarikákat. Ezután kanalazzuk bele a kekszes keveréket, alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe dermedni.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd vágjuk fel apró kockákra.
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot majd keverjük alaposan össze.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, még teljesen feloldódik.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy fakanállal, apránként szintén keverjük a joghurtos keverékhez.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott epret, és óvatosan forgassuk össze.
Vegyük ki a kekszes alapot a hűtőből, kanalazzuk a formákba az epres-citromos krémet, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a megtöltött formákat a hűtőből, majd óvatosan húzzuk le a formát. Ezután rakjuk ki a tetejét az apró kockákra vágott eperrel, díszítsük mentalevéllel, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »