Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált kekszes édességek recept

Darált kekszes édességek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Mandulás-csokoládés szelet:

    • 20 dkg darált keksz
    • 1 üveg mandulaaroma (vagy ízlés szerint)
    • 5 dkg porcukor
    • csapott evőkanál kakaópor
    • 5 dkg étcsokoládé
    • annyi tej, hogy a massza összeálljon

    Csokis golyó:

    • 20 dkg darált keksz
    • tej
    • 1 csapott evőkanál kakaópor
    • 1 csapott evőkanál reszelt étcsokoládé
    • kókuszreszelék

    Csokoládés-diós golyó:

    • 20 dkg darált keksz
    • tej
    • 1 csapott evőkanál kakaópor
    • 1 csapott evőkanál darált dió
    • 5 dkg étcsokoládé
    • a tetejére negyedelt dióbél

    Elkészítése:

    Csokis-mandulás szelet:

    10 dkg darált kekszet, a porcukorral és a mandulaaromával összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nem morzsálódó, nyújtható masszát kapjunk.

    Ezután a kekszet a kakaóporral összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nem morzsálódó, nyújtható masszát kapjunk.

    Sütőpapíron a kinyújtjuk külön-külön a zöld és a barna tésztát azonos méretűre. A barna tészta lesz alul, majd rátesszük a mandulás tésztát és nyújtófával kicsit összenyomkodjuk. A tetejére vízgőz felett olvasztott csokoládét öntünk és elsimítjuk.
    Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

    Csokis golyó:

    Az összes hozzávalót, a kókuszreszelék kivételével, egynemű, nem morzsalékos masszává gyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, amiket kókuszreszelékben meghempergetünk.

    Csokoládés-diós golyó:

    A darált kekszet, a kakaóport, a darált diót és annyi tejet összegyúrunk, hogy formázható, nem morzsalékos masszát kapjunk. Golyókat formázunk a masszából. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tetejére negyedelt diót teszünk. Ha a csoki megszilárdult, akkor már fogyasztható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá