Darált kekszes édességek recept
Hozzávalók:
Mandulás-csokoládés szelet:
- 20 dkg darált keksz
- 1 üveg mandulaaroma (vagy ízlés szerint)
- 5 dkg porcukor
- csapott evőkanál kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- annyi tej, hogy a massza összeálljon
Csokis golyó:
- 20 dkg darált keksz
- tej
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 1 csapott evőkanál reszelt étcsokoládé
- kókuszreszelék
Csokoládés-diós golyó:
- 20 dkg darált keksz
- tej
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 1 csapott evőkanál darált dió
- 5 dkg étcsokoládé
- a tetejére negyedelt dióbél
Elkészítése:
Csokis-mandulás szelet:
10 dkg darált kekszet, a porcukorral és a mandulaaromával összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nem morzsálódó, nyújtható masszát kapjunk.
Ezután a kekszet a kakaóporral összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nem morzsálódó, nyújtható masszát kapjunk.
Sütőpapíron a kinyújtjuk külön-külön a zöld és a barna tésztát azonos méretűre. A barna tészta lesz alul, majd rátesszük a mandulás tésztát és nyújtófával kicsit összenyomkodjuk. A tetejére vízgőz felett olvasztott csokoládét öntünk és elsimítjuk.
Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Csokis golyó:
Az összes hozzávalót, a kókuszreszelék kivételével, egynemű, nem morzsalékos masszává gyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, amiket kókuszreszelékben meghempergetünk.
Csokoládés-diós golyó:
A darált kekszet, a kakaóport, a darált diót és annyi tejet összegyúrunk, hogy formázható, nem morzsalékos masszát kapjunk. Golyókat formázunk a masszából. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tetejére negyedelt diót teszünk. Ha a csoki megszilárdult, akkor már fogyasztható is.