Darált kekszes édességek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Mandulás-csokoládés szelet:

  • 20 dkg darált keksz
  • 1 üveg mandulaaroma (vagy ízlés szerint)
  • 5 dkg porcukor
  • csapott evőkanál kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • annyi tej, hogy a massza összeálljon

Csokis golyó:

  • 20 dkg darált keksz
  • tej
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 1 csapott evőkanál reszelt étcsokoládé
  • kókuszreszelék

Csokoládés-diós golyó:

  • 20 dkg darált keksz
  • tej
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 1 csapott evőkanál darált dió
  • 5 dkg étcsokoládé
  • a tetejére negyedelt dióbél

Elkészítése:

Csokis-mandulás szelet:

10 dkg darált kekszet, a porcukorral és a mandulaaromával összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nem morzsálódó, nyújtható masszát kapjunk.

Ezután a kekszet a kakaóporral összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nem morzsálódó, nyújtható masszát kapjunk.

Sütőpapíron a kinyújtjuk külön-külön a zöld és a barna tésztát azonos méretűre. A barna tészta lesz alul, majd rátesszük a mandulás tésztát és nyújtófával kicsit összenyomkodjuk. A tetejére vízgőz felett olvasztott csokoládét öntünk és elsimítjuk.
Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Csokis golyó:

Az összes hozzávalót, a kókuszreszelék kivételével, egynemű, nem morzsalékos masszává gyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, amiket kókuszreszelékben meghempergetünk.

Csokoládés-diós golyó:

A darált kekszet, a kakaóport, a darált diót és annyi tejet összegyúrunk, hogy formázható, nem morzsalékos masszát kapjunk. Golyókat formázunk a masszából. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tetejére negyedelt diót teszünk. Ha a csoki megszilárdult, akkor már fogyasztható is.