Hozzávalók:
Mandulás-csokoládés szelet:
Csokis golyó:
Csokoládés-diós golyó:
Elkészítése:
Csokis-mandulás szelet:
10 dkg darált kekszet, a porcukorral és a mandulaaromával összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nem morzsálódó, nyújtható masszát kapjunk.
Ezután a kekszet a kakaóporral összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nem morzsálódó, nyújtható masszát kapjunk.
Sütőpapíron a kinyújtjuk külön-külön a zöld és a barna tésztát azonos méretűre. A barna tészta lesz alul, majd rátesszük a mandulás tésztát és nyújtófával kicsit összenyomkodjuk. A tetejére vízgőz felett olvasztott csokoládét öntünk és elsimítjuk.
Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Csokis golyó:
Az összes hozzávalót, a kókuszreszelék kivételével, egynemű, nem morzsalékos masszává gyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, amiket kókuszreszelékben meghempergetünk.
Csokoládés-diós golyó:
A darált kekszet, a kakaóport, a darált diót és annyi tejet összegyúrunk, hogy formázható, nem morzsalékos masszát kapjunk. Golyókat formázunk a masszából. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tetejére negyedelt diót teszünk. Ha a csoki megszilárdult, akkor már fogyasztható is.