Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés szalámi recept

Csokoládés szalámi
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 8 dkg vaj
    • 2 evőkanál rum
    • 20 dkg keksz (lehet vajas és háztartási is)
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál Extra Jam (lekvár)
    • 10 dkg vegyes magvak apróra vágva: dió, pisztácia, mandula (nálam dió helyett mogyoró)
    • 6 dkg aszalt áfonya vagy mazsola
    • 1 narancs frissen reszelt héja
    • porcukor a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A vajat és a csokit tálba tesszük és gőz fölött megolvasztjuk.

    Közben a magvakat, aszalványokat apróra vágjuk.

    A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. A narancs héját lereszeljük.

    A rumot a mázhoz tesszük, a száraz anyagokat összekeverjük, majd a csokis mázunkhoz keverjük.

    A kész masszát két részre osztjuk, sütőpapírra vagy fóliára tesszük, megformázzuk és hűtőben hagyjuk megdermedni pár óra alatt.

    Ha letelt az idő kicsomagoljuk és porcukorba forgatjuk a rudakat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek