Csokoládés szalámi recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 2 evőkanál rum
- 20 dkg keksz (lehet vajas és háztartási is)
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál lekvár
- 10 dkg vegyes magvak apróra vágva: dió, pisztácia, mandula (nálam dió helyett mogyoró)
- 6 dkg aszalt áfonya vagy mazsola
- 1 narancs frissen reszelt héja
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A vajat és a csokit tálba tesszük és gőz fölött megolvasztjuk.
Közben a magvakat, aszalványokat apróra vágjuk.
A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. A narancs héját lereszeljük.
A rumot a mázhoz tesszük, a száraz anyagokat összekeverjük, majd a csokis mázunkhoz keverjük.
A kész masszát két részre osztjuk, sütőpapírra vagy fóliára tesszük, megformázzuk és hűtőben hagyjuk megdermedni pár óra alatt.
Ha letelt az idő kicsomagoljuk és porcukorba forgatjuk a rudakat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.