Csokoládés szalámi

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál rum
  • 20 dkg keksz (lehet vajas és háztartási is)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál lekvár
  • 10 dkg vegyes magvak apróra vágva: dió, pisztácia, mandula (nálam dió helyett mogyoró)
  • 6 dkg aszalt áfonya vagy mazsola
  • 1 narancs frissen reszelt héja
  • porcukor a forgatáshoz

Elkészítése:

A vajat és a csokit tálba tesszük és gőz fölött megolvasztjuk.

Közben a magvakat, aszalványokat apróra vágjuk.

A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. A narancs héját lereszeljük.

A rumot a mázhoz tesszük, a száraz anyagokat összekeverjük, majd a csokis mázunkhoz keverjük.

A kész masszát két részre osztjuk, sütőpapírra vagy fóliára tesszük, megformázzuk és hűtőben hagyjuk megdermedni pár óra alatt.

Ha letelt az idő kicsomagoljuk és porcukorba forgatjuk a rudakat.