Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-gesztenyés szelet recept

Csokoládés-gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
6 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
    • 30 dkg darált keksz
    • 1 ek rum
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1-2 dl tej

    Krémhez:

    • 1,2 l tej
    • 4 csomag csokoládé ízű pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 10 ek kristálycukor

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • 5 dkg étcsokoládé

    Továbbá:

    • 18 db babapiskóta
    • 2 dl tej
    • 1 ek rum

    Elkészítése:

    A gesztenyemasszát a darált keksszel, rummal, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel összegyúrjuk. Egy 21*37 cm-es tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.

    A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. Még melegen a krém felét rákenjük a gesztenyés alapra.

    A babapiskótákat belemártjuk a tej és a rum keverékébe, majd egyenletesen elosztva a krémre rakosgatjuk, majd befedjük a maradék krémmel.

    Ha teljesen kihűlt, felverjük a tejszínhabot és rákenjük a pudingra. A tetejére csokit reszelünk és pár órára hűtőbe tesszük.

    Tipp:

    Babapiskóta mártogatásánál tejet kevés főzött kávéval ízesítettem még.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá