Csokoládés-gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
6 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
  • 30 dkg darált keksz
  • 1 ek rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 dl tej

Krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 4 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 10 ek kristálycukor

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé

Továbbá:

  • 18 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 ek rum

Elkészítése:

A gesztenyemasszát a darált keksszel, rummal, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel összegyúrjuk. Egy 21*37 cm-es tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.

A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. Még melegen a krém felét rákenjük a gesztenyés alapra.

A babapiskótákat belemártjuk a tej és a rum keverékébe, majd egyenletesen elosztva a krémre rakosgatjuk, majd befedjük a maradék krémmel.

Ha teljesen kihűlt, felverjük a tejszínhabot és rákenjük a pudingra. A tetejére csokit reszelünk és pár órára hűtőbe tesszük.

Tipp:

Babapiskóta mártogatásánál tejet kevés főzött kávéval ízesítettem még.