Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos zebrakocka recept

Citromos zebrakocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 50 dkg darált keksz
    • 5 ek kakaópor
    • 3 ek baracklekvár
    • 1 citrom leve és héja
    • 5 dkg margarin
    • 5 ek porcukor
    • kb 1 dl tej

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 ek porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Tetejére:

    • 10 dkg csokoládé
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A lapokhoz a hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható, nyújtható masszát kapjunk. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk. A kekszes masszát 3 egyenlő részre osszuk, majd porcukorral meghintett munkalapon akkora lapot nyújtunk belőlük, ami éppen belefér a tepsibe.

    A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel és a kókuszreszelék felével, majd alacsony hőfokon sűrű péppé főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a vajat, a porcukrot, a citrom levét és héját és a maradék kókuszreszeléket, hűlni hagyjuk.

    A kihűlt krémet kézi mixerrel habosra keverjük. Az első lapot a tepsibe helyezzük, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, rákenjük a maradék krémet, a harmadik lappal befedjük a süteményt.

    A csokoládét apróra vágjuk, majd az olajjal együtt felolvasztjuk gőz felett és rásimítjuk a süteményre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá