Citromos zebrakocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Citromos zebrakocka

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg darált keksz
  • 5 ek kakaópor
  • 3 ek baracklekvár
  • 1 citrom leve és héja
  • 5 dkg margarin
  • 5 ek porcukor
  • kb 1 dl tej

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 15 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A lapokhoz a hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható, nyújtható masszát kapjunk. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk. A kekszes masszát 3 egyenlő részre osszuk, majd porcukorral meghintett munkalapon akkora lapot nyújtunk belőlük, ami éppen belefér a tepsibe.

A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel és a kókuszreszelék felével, majd alacsony hőfokon sűrű péppé főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a vajat, a porcukrot, a citrom levét és héját és a maradék kókuszreszeléket, hűlni hagyjuk.

A kihűlt krémet kézi mixerrel habosra keverjük. Az első lapot a tepsibe helyezzük, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, rákenjük a maradék krémet, a harmadik lappal befedjük a süteményt.

A csokoládét apróra vágjuk, majd az olajjal együtt felolvasztjuk gőz felett és rásimítjuk a süteményre.